Ogled nacionalnih parkov

 

Namen

Sproščanje, uživanje, zabava, ogledi naravnih znamenitosti ter dalmatinskih mest.

Kdo

Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen vsem starostnim skupinam.

Kdaj

Jadranje se lahko izpelje kadarkoli.


Prvi dan
Jadralski dogodek bomo pričeli v marini Mandolina v Šibeniku. Spoznali se bomo s plovilom, varnostnimi napotki in se namestili v plovilo. Sledi prvi manever izplutja, in kdor si bo lahko privoščil, bo prvemu uspešnemu manevru lahko nazdravil s t.i. »manever šlukom«.
Prvi jadralski dan zaključimo na otoku Kaprije.

Drugi dan
Ogledali si bomo arhipelag otokov Nacionalnega parka Kornati, svojevrstne puščave stoterih belih apnenčastih otokov in turkiznega morja. Z otoka Mana bomo imeli lep panoramski pogled. Ogledali si bomo tudi kamnito filmsko vasico.
Tretji dan
Dan bo namenjen spoznavanju Parka prirode Telaščica. Slišali bomo, kako se sliši tišina in zakaj se zaliv imenuje Mir. Ogledali si bomo slano jezero in preizkusili njegove terapevtske učinke. Krajši vzpon na hrib nam bo prekrvavil telo in omogočil panoramski pogled z visokih pečin. Poslovili se bomo od osličkov, ki se prosto gibljejo po parku ter odjadrali proti Velemu Ižu.

Četrti dan
Dan bo namenjen kopanju, sončenju ter drugim svobodnim aktivnostim. Veter nas bo ponesel do otoka Žuta, kjer bomo prenočili.

Peti dan
Zjutraj bomo zapustili marino Žut ter se mimo Murterja in ostalih otokov odpravili proti mestu Vodice. Vodice so živahno mesto zabave, kjer se prepletata tradicionalni dalmatinski ter modernejši utrip mesta.

Šesti dan
Po krepčilnem spancu se bomo po zanimivi poti odpravili proti 1700 let staremu mestu Skradin, ki je pod zaščito organizacije UNESCO. Mesto je izhodiščna točka za ogled Nacionalnega parka Krka. Gurmanom priporočamo ribo, ujeto v lokalnem akvatoriju, saj imajo zaradi mešanja sladke in slane vode prav tipičen, nekoliko slajši okus.

Sedmi dan
Sedmi dan bodo zaznamovali ogledi Slapov Krke ter ostale edinstvene flore in favne. Od Skradina do slapov se bomo odpravili z lokalno ladjo, nato pa ogled nadaljevali peš.
Po krajši plovbi bomo prispeli v mesto Šibenik. Ogledali si bomo stari del mesta z znamenito katedralo Sv. Jakova (UNESCO) ali se povzpeli na trdnjavo, ki nudi celovit panoramski pogled na mesto in zaliv. Prenočili bomo v matični marini Mandarina.
Osmi dan je namenjen slovesu.

Cena

Cena se določi na podlagi povpraševanja in je odvisna od izbire plovila in termina.

Ostalo

Jadralsko znanje ni potrebno. Program se lahko izpelje tudi z motornim plovilom oz. jahto.

 


Želim izvedeti več Pošlji prijatelju

Avanturistično jadranje

  z ogledom vojnih podzemnih tunelov in bunkerjev na Visu ter naravnih lepot Jadranskega morja Predviden program jadranja: Prvi dan Prevzem plovila in namestitev... 

Doživite svoje sanje

 Idealni dopust si vsak predstavlja po svoje. Nekateri se raje zadržujejo po mirnih zalivčkih in dajejo možgane na pašo, drugi raje potujejo in si želijo... 

Ogled nacionalnih parkov

  Namen Sproščanje, uživanje, zabava, ogledi naravnih znamenitosti ter dalmatinskih mest. Kdo Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen... 

E-mail obveščanje