Počitniško jadranje - Nacionalni parki

Namenmana

Sproščanje, uživanje, zabava ogledi naravnih znamenitosti ter dalmatinskih mest.

Kdo

Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen vsem starostnim skupinam.

Kdaj

Jadranje se lahko izpelje kadarkoli, še posebej pa se priporoča v toplejših mesecih.

 

Program jadranja

Prvi dan

Jadralski dogodek bomo pričeli v marini Mandolina v Šibeniku. Spoznali se bomo s plovilom, varnostnimi napotki in se namestili v plovilo. Sledi prvi manever izplutja in kdor si lahko privošči, bo prvemu uspešnemu manevru lahko nazdravil z t.i.« manever šlukom«.

Prvi jadralski dan zaključimo na otoku Kaprije.

Drugi dan

Dan je namenjen ogledu arhipelaga otokov nacionalnega parka Kornati, svojevrstne puščave stoterih belih apnenčastih otokov in trkiznega morja. Z otoka Mana se nam bo ponudil lep panoramski pogled, ogledali pa si bomo tudi kamnito filmsko vasico.

Tretji dan

Dan bo namenjen predvsem spoznavanju prirodnega parka Telaščica. Slišali bomo lahko, kako se sliši tišina in zakaj se zaliv imenuje Mir. Ogledali si bomo slano jezero in preizkusili, če ima resnično terapevtske učinke. Krajši vzpon na hrib nam bo prekrvavil telo in omogočil panoramski pogled z visokih pečin. Poslovili se bomo od osličkov, ki se prosto gibljejo po parku ter odjadrali proti Velemu Ižu.

Četrti dan

Dan bo namenjen kopanju, sončenju, ter drugim svobodnim aktivnostim. Veter nas bo ponesel do otoka Žuta kjer bomo prenočili.

Peti dan

Zjutraj zapustimo marino Žut ter se mimo Murterja in ostalih otokov odpravimo proti mestu Vodice. Vodice so živahno mesto zabave kjer se prepletata tradicionalni dalmatinski ter modernejši utrip mesta.

Šesti dan

Po krepčilnem spancu se po zanimivi poti odpravimo proti 1700 let staremu mestu Skradin, ki je pod zaščito UNESCO. Mesto je izhodiščna točka za ogled nacionalnega parka Slapovi Krke. Gurmanom priporočamo ribo, ujeto v lokalnem akvatoriju, saj imajo zaradi mešanja sladke in slane vode prav tipičen, nekoliko slajši okus.

Sedmi dan

Sedmi dan bodo zaznamovali ogledi Slapov Krke ter ostale edinstvene flore in faune. Od Skradina do slapov se bomo odpravili z lokalno ladjo nato pa ogled nadaljevali peš.

Po krajši plovbi z jadrnico bomo prispeli v mesto Šibenik. Ogledali si bomo lahko stari del mesta z znamenito katerdalo sv. Jakova,( UNESCO) ali se povzpeli na trdnjavo, ki nudi celovit panoramski pogled na mesto in zaliv. Prenočili bomo v matični marini Mandarina.

Osmi dan je namenjen prebujanju ter slovesu od jadrnice.

Cena

Cena se določi na podlagi povpraševanja in je odvisna od izbire plovila in termina.

Ostalo

Jadralsko znanje ni potrebno. Program se lahko izpelje tudi z motornim plovilom oz jahto.


I want more about Send to a friednd

Adventure sailing

  z ogledom vojnih podzemnih tunelov in bunkerjev na Visu ter naravnih lepot Jadranskega morja Predviden program jadranja: Prvi dan Prevzem plovila in namestitev... 

Holiday sailing

 Relaxing by sailing, swimming in beautiful bays, angling, visits to Dalmatian cities, visits to taverns and enjoying gourmet food – without a care in the world... 

Počitniško jadranje - Nacionalni parki

Namen Sproščanje, uživanje, zabava ogledi naravnih znamenitosti ter dalmatinskih mest. Kdo Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen vsem starostnim... 

E-mail obveščanje