Adventure sailing

 

z ogledom vojnih podzemnih tunelov in bunkerjev na Visu ter naravnih lepot Jadranskega morja

Predviden program jadranja:

Prvi dan
Prevzem plovila in namestitev na plovilu. Po uvodnem »Wellcome drinku« bomo spoznali jadrnico, predviden načrt potovanja in se seznanili z varnostnimi napotki. Sledi prvi manever izplutja ter prvo osnovno spoznavanje z jadralskimi veščinami. Po nekaj urnem jadranju mimo otokov Šolte in Brača bomo prijadrali do 100 letnega vojaškega pomola na otoku Hvar. V prelepem peščenem zalivu si bomo na žaru pekli balkanske in morske specialitete.

Drugi dan
Po zajtrku bomo izpluli in zajadrali proti znamenitemu mestu Hvar, ki je navdušil že mnoge svetovno znane osebnosti. Mesto si bomo od blizu ogledali tudi mi. Po ogledu mesta Hvar, bomo nadaljevali pot skozi znamenite Paklene otoke ter jadrali naprej do otoka Vis. Pristali bomo v podzemnem podmorniškem skrivališču ter si ogledali bunkerje, topniška gnezda in skrivne podzemne tunele.

Tretji dan
Izplutje in jadranje mimo mesta Vis, veličastnega svetilnika Stončica, lepih peščenih zalivov, Zelene Špilje, do znamenitega zaliva Stiniva. Tu se bomo zasidrali in si zaliv natančneje ogledali. Jadranje bomo nadaljevali do otoka Biševo, kjer si bomo ogledali fascinantno Modro Špiljo. Jadralski dan bomo zaključili v starem ribiškem mestu Komiža. Po kosilu bo čas za fakultativne izlete. Vodeno raziskovanje vojnih znamenitosti Visa s terenskimi vozili. Ogledali si bomo podzemno protijedrsko rezervno komandno Titovo mesto; Titovo špiljo; zgodovinsko vojaško letališče ter uživali v panoramskem pogledu z najvišjega hriba Hum, kjer se ob dobri vidljivosti vidi preko Jadranskega morja vse do Italije. Gurmani se boste lahko odločili tudi za degustacijo avtohtonih viških vin s prigrizkom. Dan bomo zaključili v atraktivni konobi Jastožera, kjer so nekoč gojili jastoge. V sredino konobe se lahko pripeljemo kar z našim čolničkom.

Četrti dan
Po zajtrku bomo zapustili Komižo ter jadrali preko zgodovinskega bojnega polja, kjer se je leta1866 odvijala znamenita in odločilna pomorska bitka med Avstro-Ogrsko in Italijo. V bitki so pod poveljstvom slovenskega generala Tagetthoffa zmagali Avstrijci. V nadaljevanju nas bo pot vodila mimo lepe Maslenice na Šolti, kjer se bomo ustavili na kavici v eni najlepših mestnih marin na Jadranu. Sledila bo še zadnja etapa jadranja do Trogirja, kjer se bomo poslovili od jadrnice in se odpeljali domov.

 

Destinacija jadranja:
Hrvaška- mesto Trogir, otoki Šolta, Brač, Hvar, Pakleni ogoki, Vis, Lastovo

Cena:
Določi se na podlagi povpraševanja, saj je odvisna od vaše izbire plovila, termina, št oseb.

Ostalo:
- Program se zaradi objektivnih dejavnikov lahko tudi spremeni. S prilagoditvami se trudimo program v največji možni meri izpeljati in ga ohraniti zanimivega in atraktivnega.

- Program se izvaja za zaključene skupine. To je priložnost, da skupaj s člani družine, prijatelji, sorodniki, sodelavci preživite lepe trenutke.

- Predznanje jadralskih veščin ni potrebno.
Za prijavo ali informacije nas lahko kontaktirate na e-mail; orbis.nautica@gmail.com ali na gsm. 040 751 557

 


I want more about Send to a friednd

Adventure sailing

  z ogledom vojnih podzemnih tunelov in bunkerjev na Visu ter naravnih lepot Jadranskega morja Predviden program jadranja: Prvi dan Prevzem plovila in namestitev... 

Holiday sailing

 Relaxing by sailing, swimming in beautiful bays, angling, visits to Dalmatian cities, visits to taverns and enjoying gourmet food – without a care in the world... 

Počitniško jadranje - Nacionalni parki

Namen Sproščanje, uživanje, zabava ogledi naravnih znamenitosti ter dalmatinskih mest. Kdo Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen vsem starostnim... 

E-mail obveščanje