Prečkanje jadranskega morja-formalnosti

Datum objave: 27.10.2016 11:56

 Dopustniki, ki preživljate dopust na Hrvaškem in bi radi zapluli tudi na odprto Jadransko morje proti Italiji, se morate identificirati na obmorskem mejnem prehodu, čeprav sta tako Hrvaška kot Italija v EU.

Novi varnostni ukrepi za preprečevanje nekontroliranega vstopa beguncev v evropo so prinesli nekaj zaostritev tudi pri prečkanju odprtega jadranskega morja. V skladu z 8. členom uredbe evropskega parlamenta (čl.8. 2016/399) z dne 9.marca 2016. so se vse osebe dolžne na pomorskem mejnem prehodu identificirati z osebnim dokumentom.

Prav tako hrvaški zakon čl 17. točka 5 zakona o nadzoru državne meje
(NN83/13 in 27/16 predpisuje, da mora poveljnik jahte ali voditelj čolna namenjene za zabavo in šport po obisku na morskem mejnem prehodu po najhitrejši oz. najkrajši poti izpluti iz teritorijalnega morja Hrvaške.

Če najemate jahto pri charteristu, se pozanimajte ali ima baarka zavarovanje in ostala dovoljenja za plovbo izven Hrvaških teritirijalnih voda.Verjetno bo potrebno narediti dodatni pregled plovila pri luški kapetaniji, da izdajo dovoljenje za plovbo po mednarodnih vodah in to po v naprej prijavljeni ruti.Stroške pregleda nosi najemnik.

Zaradi nesigurne svetovne politične situacije se pravila lahko hitro spremenijo, zato je predno se podate na morje smiselno preveriti veljavno zakonodajo.

 

Vir; policija HR
https://www.mppi.hr/default.aspx?ID=850
https://www.mppi.hr/default.aspx?id=33
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_10_173_2501.html


Želim izvedeti več Pošlji prijatelju



Komentiraj

Prednosti preživljanja dopusta na plovilu

  • 27.10.2016 11:55

Na dopust gremo običajno zato, da si oddahnemo od vsakodnevne rutine ter dnevno ponavljajočih se psihofizičnih obremenitev. Vemo, da to spremembo najlažje naredimo z zamenjavo... 

Prečkanje jadranskega morja-formalnosti

  • 23.04.2017 10:05

 Dopustniki, ki preživljate dopust na Hrvaškem in bi radi zapluli tudi na odprto Jadransko morje proti Italiji, se morate identificirati na obmorskem mejnem prehodu,... 

Prednosti zgodnjega najema plovil

  • 12.12.2017 15:16

PREDNOSTI ZGODNJEGA NAJEMA PLOVIL   V času zgodnjega najema najlažje izberete plovilo, ki ustreza vsem vašim kriterijem.   Bogata izbira plovil V času... 

E-mail obveščanje