Prednosti preživljanja dopusta na plovilu

Datum objave: 27.10.2016 11:56

Na dopust gremo običajno zato, da si oddahnemo od vsakodnevne rutine ter dnevno ponavljajočih se psihofizičnih obremenitev. Vemo, da to spremembo najlažje naredimo z zamenjavo okolja in spremembo načina življenja. Večja bo sprememba, večji bo učinek.
Prav tako si življenjske baterije napolnimo s pomočjo naravnih dejavnikov kot so sonce, morje, veter in uživanja v lepotah narave nasploh.
Mnogo boljši učinek kot s preživljanjem dopusta med štirimi betonskimi stenami v hotelih in apartmajih dosežemo, če smo v neposrednem stiku z naravo.


Potem se vprašamo, kako to doseči. Ena od rešitev je zagotovo najem plovila.

Na plovilu smo resnično v neposrednem stiku z naravo in pozitivne energije se občutno pretakajo skozi nas. Obiskujemo lahko lepe skrite zalive in od hladilnika do skoka v čisto vodo je le nekaj korakov.
Sami si lahko določamo, ali se bomo zadrževali v bolj robinzonskem okolju, ali si bomo ogledovali avtentična otoška dalmatinska mesta, kjer življenjski utrip poteka drugače kot v mestih na celini.
Mnogi pa se odločajo za kompromis in preko dneva potujejo ter se občasno ohladijo v skritih zalivih Jadrana, zvečer pa obiščejo kako dalmatinsko mesto. Če dan zaključiš v »konobi«in in z vinom poplakneš še zadnje koščke orade, pa je dan popoln.
Morda se vse skupaj sliši kičasto, ampak običajno tako v resnici tudi je.

Kljub temu, da je v Dalmaciji običajno sončno, pride kakšen dan, ko se sonce skrije.
Iskreno povedano, tudi tak dan je lahko lep in mine hitro. Še vedno smo v drugačnem okolju, neposredno obdani z morjem. Kavica, trnek, kakšna animacija v ladijski kuhinji, prijetna debata z najbližjimi in pride naslednji dan, ko je običajno zopet sonce.
Večina tistih, ki smo že imeli tovrstno navtično izkušnjo, si drugačnega glavnega dopusta ne znamo več zamišljati. Za ljubezen gre.

Ljubezen na prvi pogled, ki tako strastna tudi ostane.


Želim izvedeti več Pošlji prijatelju



Komentiraj

Prednosti preživljanja dopusta na plovilu

  • 27.10.2016 11:55

Na dopust gremo običajno zato, da si oddahnemo od vsakodnevne rutine ter dnevno ponavljajočih se psihofizičnih obremenitev. Vemo, da to spremembo najlažje naredimo z zamenjavo... 

Prečkanje jadranskega morja-formalnosti

  • 23.04.2017 10:05

 Dopustniki, ki preživljate dopust na Hrvaškem in bi radi zapluli tudi na odprto Jadransko morje proti Italiji, se morate identificirati na obmorskem mejnem prehodu,... 

Prednosti zgodnjega najema plovil

  • 12.12.2017 15:16

PREDNOSTI ZGODNJEGA NAJEMA PLOVIL   V času zgodnjega najema najlažje izberete plovilo, ki ustreza vsem vašim kriterijem.   Bogata izbira plovil V času... 

E-mail obveščanje